1 Milyon İstihdam Projesi Bilgilendirmesi Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » 1 Milyon İstihdam Projesi Bilgilendirmesi Hakkında

Hazine ve Maliye Bakanlığından Birliğimize intikal eden ekli sunum ve bilgi notunda;Hazine ve Maliye Bakanlığımız sahipliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ve çağrılarıyla 2020 Yılı Nisan Ayında 1 Milyon İstihdam Projesi (1 Milyon Yazılımcı Projesi) başlatılmıştır. Proje kapsamında bilgi teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların özgeçmişlerini oluşturması amacıyla; “1 Milyon İstihdam” sistemi geliştirilmiştir. 2022 yılı Şubat Ayı itibariyle proje sistemine 855 binden fazla kişi başvurmuş ve 700 binden fazla kişi kaydolarak 355 binden fazla kişi özgeçmişini sistemde doldurmuştur. Proje kapsamında bir başka sistem olan BTKAkademi, bilgi teknolojileri alanında online eğitim hizmeti sunmaktadır. Bugün itibariyle BTKAkademi’ye proje kapsamında yüklenen yaklaşık 90 Bin dakikalık 178 eğitim, 780 binden fazla kişi tarafından alınmaya başlanmış ve 120 binden fazla kişi eğitimlerini
tamamlamıştır. Kullanıcılar 1 Milyon İstihdam Projesi Web Sitesinde hazırlanan “Kariyer Rehberi” üzerindeki 23 pozisyondan seçecekleri pozisyona göre alması gerekli veya tercih ettiği eğitimlere kaydolup, eğitimleri ücretsiz ve koşulsuz olarak alabilmektedir. Alınan eğitim bilgisi ve eğitim sonu başarı belgeleri 1 Milyon İstihdam sisteminde bulunan kullanıcı özgeçmişlerine otomatik yansıtılmaktadır. Proje kapsamında istihdamın başlaması için işverenlerin sisteme kaydolması ve özgeçmişlerde tarama yapması için gerekli çalışmalar da tamamlanmıştır.
2021 yılı Ocak ayında sistemimiz işverenlerin kullanımına açılmış olup, bugüne kadar sisteme kayıtlı 72 işveren tarafından yayınlanan 90 iş ilanına sisteme kayıtlı adaylar 2.000 den fazla başvuru yaparak işverenlerle görüşmelere başlamıştır. Projemiz yararlanıcı sayısının ve etkisinin artması, bilgi teknolojileri sektöründe istihdamın artırılması ve dijital dönüşümün hızlandırılarak ülke ekonomisinde sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi adına kritik bir öneme sahip olan bu projemizde çalışmalara hız kesmeden devam edilmektedir.