2021 NEFES KREDİSİ

Ana Sayfa » Haberler » 2021 NEFES KREDİSİ

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

• Yıllık cirosu 10 Milyon TL altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan; Ticaret, Deniz Ticaret, Sanayi, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret Borsası’na kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkânı sağlanacaktır.

• 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayanKOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecektir.

• TOBB ve Oda / Borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacaktır.

• İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkânı sağlanacak olan 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacaktır.

• Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlenmiştir.

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı

T.C. İçişleri Bakanlığınca yayımlanan ve;

Ancak belirtilen zaman aralıklarında çalışacak olan personelinize, firmanıza geliş gidişlerde kullanılmak üzere ekte yer alan görev belgesinin verilmesi ve çalışanınızın söz konusu yazıyı yanında bulundurması gerekmektedir.

Ekte tarafınıza sunmuş olduğumuz Görev Belgeleri manuel olarak doldurularak 01/06/2021 tarihine kadar geçerli olacak olup 01/06/2021 tarihinden itibaren işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişilerin, e­-devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden “görev belgesi” başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Ayrıca 01/06/2021 tarihine kadar faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, sgk döküm belgeleri ile birlikte izin belgeleri  geçerli olacaktır.

İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda yayınladığı genelge ve “görev belgesi” tarafınıza aşağıda ek olarak sunulmuştur.

EK :Görev Belgesi İçin; Tıklayınız

EK :Görev Belgesi Düzenleme Detayları İçin ; Tıklayınız

COVID-19 Kapsamındaki Tedbirlere Yönelik  Olarak 14/04/2021 Tarih ve  2021/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine İstinaden; Mesai Saatlerimiz Değişmiştir.

15/04/2021 Tarihinden İtibaren Odamız  10:00 – 12:30 ve 13:00-16:00 Saatleri Arasında  Hizmet Verecektir.

Bilgilerinize sunulur,

Saygılarımızla…