AEB Ülkelerine FORM-A Belgesi Düzenlenmesi

Ana Sayfa » Duyurular » AEB Ülkelerine FORM-A Belgesi Düzenlenmesi

İLGİ : TOBB’nin 18/11/2021 Tarih ve 34221550-101.04.01-10435 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 17.11.2021 tarihli ve 69215598 sayılı yazı.
Bilgileri olduğu üzere Ticaret Bakanlığı’ndan muhtelif tarihlerde alınan yazılardaki talimatlar uyarınca, Avrasya Ekonomik Birliği’nin (AEB) aldığı bir karara istinaden, AEB üyesi ülkelere ülkemizden Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgesi düzenlenmemeye başlanmıştır.
Bu defa, ilgide kayıtlı yazıda, AEB’nin kararlarında ve/veya ilgili Bakanlığı muhatap yazılarında, ülkemizden 12 Ekim 2021 tarihi öncesinde sevkiyatı gerçekleştirilmiş olan eşyaya ilişkin, FORM-A Belgelerinin usulüne uygun olarak sonradan verilmesi halinde kabul edilmeyeceğine dair bir hususa yer verilmediği açıklanmış; bu kapsamdaki eşya için “sonradan verilmiştir” ibaresiyle FORM-A Belgesi’nin düzenlenmesinin önünde bir engel bulunmadığının değerlendirildiği belirtilmiştir.

Saygılarımızla…