Aile İşletmelerinde Sürdürülebilirlik Proje Kapsamında Üye Ziyaretlerimiz

Ana Sayfa » Haberler » Aile İşletmelerinde Sürdürülebilirlik Proje Kapsamında Üye Ziyaretlerimiz

Aile İşletmelerinde Sürdürülebilirlik konulu projemizin ikinci ayağı olan iş yerlerinde ziyaretlerimiz devam ediyor.

Mevka Eğitmenleri İsmail Türkmen,İlknur Oktay ve Oda Genel Sekreteri Murat Karpuzcu ile firmalarımız;Yiğit Gıda Tarım Ürünleri Hayvancılık Tic.ve San.A.Ş  , Er-Yem Tarım Ürünleri ve Yem San.Tic.Ltd.Şti ,Bersan Tarım Ürünleri Yem Ticareti ve San.Ltd.Şti ,Bersan Tarım Ürünleri Yem Ticareti ve San.Ltd.Şti ,Ersultan Şekerleme Kuruyemiş ve Gıda Ürünleri San.tic.Ltd.Şti ziyaret edilerek firma SWOT analizleri yapılarak aile işletmelerinde sürdürülebilirlik bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi