Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları Hakkında Duyuru

Ana Sayfa » Haberler » Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları Hakkında Duyuru

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan Odamıza iletilen yazıda, COVID-19 salgını sebebiyle sermaye şirketlerinin özkaynaklarını korumasının önemine işaret edilmekte ve 28.11.2012 tarihli ve 28481 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda bulunacak Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmeliği’nin” 13/5 inci maddesine dayanılarak aşağıdaki duyurunun tüm üyelerimize yapılması istenmiştir.

“Kamunun iştiraki olan şirketler hariç olmak üzere, sermaye şirketlerinin 2019 yılı hesap dönemine ilişkin olarak bu yıl gerçekleştirilecek genel kurul toplantılarında gündeme alınacak nakit kar payı dağıtımı kararlarında, geçmiş yıl karlarının dağıtıma konu edilmemesi ve dağıtım tutarlarının 2019 yılı net dönem karının %25’ini aşmaması ile yönetim kuruluna kar payı avansı dağıtımı yetkisi verilmemesi.”

Resmi yazıya ulaşmak için Hukuki (2)

Saygılarımızla.