Bangladeş’teki Sylhet Odası’nın İşbirliği Talebi Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Bangladeş’teki Sylhet Odası’nın İşbirliği Talebi Hakkında

Sayın Üyemiz,

İLGİ : TOBB’nin 04/01/2022 Tarihinde E-34221550-720-66 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 27.12.2021 tarih ve 70293225 sayılı yazısı.
İlgi yazıda, Dakka Ticaret Müşavirliği’nden alınan bir yazıya atfen, Sylhet Metropolitan Ticaret ve Sanayi Odası (SMCCI) eski Başkanı Haseen Ahmed tarafından Dakka Büyükelçiliğimize bir mektup gönderildiği ve mektupta özetle; Sylhet’te uluslararası standartlarda bir lise açılması, hastane kurulması, hastanelerde kullanılan sağlık ürünlerinin yerel ve başta Sylhet’e sınırı olan Hindistan eyaletleri (Assam, Tripura ve Meghalaya) olmak üzere uluslararası piyasalara sağlanması bakımından büyük bir potansiyelin bulunduğu
kaydedilmektedir.
SMCCI olarak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çalışmalar yürütülmesine hazır olunduğu ve yapılabilecek işbirliği konusunda destek için Haseen Ahmed veya SMCCI yöneticilerinden Moammir Hussain Chowdhury ile doğrudan iletişim kurulabileceği belirtilmekte olup, adı geçenlerin iletişim bilgileri ekte iletilmektedir.

EK : SMCCI İletişim Bilgileri (1 Sayfa)

Saygılarımızla…