Çin Gümrükler Genel İdaresi Gıda Üreticileri Kayıt Sistemi

Ana Sayfa » Duyurular » Çin Gümrükler Genel İdaresi Gıda Üreticileri Kayıt Sistemi

İLGİ : TOBB’nin 29/12/2021 Tarih ve E-34221550-100-11643 Sayılı Yazısında;

Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, Çin’e gıda ürünü ihraç edecek firmaların kayıt altına alınmalarına ilişkin 248 ve 249 sayılı Çin Gümrükler Genel İdaresi (GACC) tarafından yapılan düzenlemelerin, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtilmiştir.
Yazıda, gıda ürünü üreterek Çin’e ihracat yapan ihracatçılarımızın kimi art niyetli danışmanlık firmalarınca kayıt sistemine ilişkin yanlış yönlendirildiği bildirilerek, yazıda detayları yer aldığı şekliyle danışmanlık hizmeti almalarına gerek olmadan sisteme kaydolabileceği vurgulanmıştır.
Yazıda devamla, GACC sistemine kayıt prosedürüne dair bilgiler içeren ve ekte bir örneği sunulan kayıt kılavuzunun da Ticaret Bakanlığınca hazırlandığı belirtilmiştir.

EK : ÇİN GÜMRÜKLER GENEL İDARESİ GIDA ÜRETİCİLERİ KAYIT SİSTEMİ

Saygılarımızla…