COVID-19 EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİ

Ana Sayfa » Haberler » COVID-19 EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİ

” Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmiş durumda. Özellikle şuan salgının merkezi haline dönüşen Avrupa’da birçok devlet kendi tedbirlerini uygulamaya çalışıyor. Bu konuda ülkemiz aldığı kararlar ve uygulamalarla mücadelede  kararlılığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu mücadeleye Sağlık Bakanlığımızın ve ilgili bakanlıklarımızın aldığı kararlara riayet ederek destek vermek toplum olarak hepimizin ortak görevi. Bizleri bu dönemeçte ayakta tutacak en önemli güç birlik, beraberliğimiz ve toplumsal dayanışmamız olacak.Tüm bunların yanı sıra koronovirüs’ün etkilerini ekonomi alanında en az seviyeye indirmeye yönelik Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi ise bu kararı bekleyen tüm sektör temsilcilerimiz için adeta can simidi oldu. Özellikle muhtasar ve KDV tevkifatı,  SGK primlerinin  altışar ay ertelenmesi,temerrüde düşen firmalara mücbir sebep kaydı düşülmesi, KOBİ kredi borçlarının ertelenmesi ve  ihracatçının desteklenmesi ,üretim ve  istihdam noktasında sektörlerin  yara almadan yoluna devam etmesine katkı sunacaktır.”

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi