Ana Sayfa » Duyurular » COVID-19 Salgını Kapsamında Çalışma Yaşamına Getirilen Yeni Düzenlemeler Eğitim Duyurusu

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOBB ETÜ SEM) tarafından 18.02.2021 tarihinde,

KOBİ’lere ve KOBİ çalışanlarına yönelik olarak internet üzerinden, COVID-19 Salgını Kapsamında Çalışma Yaşamına Getirilen Yeni Düzenlemeler Eğitimi gerçekleştirilecektir.

Eğitimde COVID-19 salgını kapsamında çalışma yaşamına getirilen yeni düzenlemeler çerçevesinde TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç tarafından kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin, fesih yasağı ve uzaktan çalışma uygulamaları anlatılacak, eğitim sonunda katılımcılara soru- cevap imkanı verilecektir.

Eğitimin %70’ine devam eden katılımcılar adına dijital doğrulanabilir katılım belgesi hazırlanacak ve e-posta adreslerine gönderilecektir.

Eğitime katılım ücretli olup, katılım şartları ve program ekte sunulmaktadır.

Saygılarımızla.

EK : Katılım Şartları ve Porgram Detayları İçin Tıklayınız

Ereğli Kaymakamlığı’ mızın yönetimlerinde, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı ile Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü öncülüğünde, Ereğli Ticaret Ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret Borsası ve Ereğli Ziraat Odası Başkanlıklarının destekleri ve üyelerinin katılımlarıyla,

sektörlerine dair Ereğli İlçesi IPARD 1 ve IPARD 2 Program Destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Toplantı Yeri     : Belediye Kültür Merkezi

Tarih Ve Saat     : 10.02.2021 Çarşamba, Saat: 11.00

!!!DİKKAT!!! Katılımcıların, COVİD 19 Pandemi koşulları gereğince toplantı salonunda da Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına tam riayetleri zorunludur.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi