Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Hk.

Ana Sayfa » Duyurular » Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Hk.

27 Mayıs 2022 tarihli ve 31848 sayılı Resmi Gazete’de; “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayımlanmıştır. Buna göre; KOBİ’lerin sağlaması gereken ciro şartı 125 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkarılırken, yurt içi satışlardan elde ettiği cirosu 250 milyon TL’ye kadar olan KOBİ’ler sistemden faydalanabilecektir. Halihazırda sistemdeki KOBİ’lerin yenileme dönemleri bakımından 300 milyon TL olarak uygulanan bu sınır 500 milyon TL’ye yükseltilirken, bu kapsamda sistemin kapsayıcılığı genişletilmiştir.
Ayrıca; sisteme ilişkin sorgulama ücreti 10 TL yerine 15 TL şeklinde artırılmıştır. Alıcı başına azami kredi
limiti 750 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltilirken bu kapsamda sistemin teminat sağlama kapasitesi
genişletilmiştir.
Tebliğ ile ilgili bilgi dokümanı ve karşılaştırma tablosu ekte gönderilmektedir.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Hk

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat

Ödeme Süreleri

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 50. Maddesine istinaden, Üyelerimizin yıllık ve munzam aidatlarını Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitle ödeyebilecekleri ifade edilmiştir.

Üyelerimizin herhangi bir cezai müeyyideye kalmamaları için aidatlarını gününde ödemeleri önemle duyurulur.

Son Ödeme Tarihleri;

1. Taksit 30.06.2022