E-Ticarete E-Klavuz Eğitim Programı Hakkında

Ana Sayfa » Haberler » E-Ticarete E-Klavuz Eğitim Programı Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza ulaşan yazıda, Birliğin 11 Kasım 2020-9 Aralık 2020 tarihleri arasında 5 hafta boyunca “E-Ticarete E-Kılavuz Eğitim Programı” gerçekleştireceği bilgisi verilmektedir.

E-ticaretin ilk adımından itibaren dijital ortamda pazarlama, lojistik-taşıma, hukuki ve mali yükümlülükler, e-ticaret sitesi kampanyaları vb. konuların ele alınacağı programın en az % 70’ine katılım gösterenlere elektronik katılım sertifikası gönderileceği de belirtilmektedir.

Detaylı bilgi ve katılım linkine http://webinar.tobb.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Eğitim Programı ve Katılım İçin :  Tıklayınız

NOT: Kayıt linkinde yer alan bilgilerin doğru girilmesi sertifikaların tarafınıza doğru bir şekilde ulaştırılması bakımından önem arz etmektedir.

Saygılarımızla.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi