Ekonomik Tarife Sorunları Grubu (ETSG) Sektör Duyurusu

Ana Sayfa » Duyurular » Ekonomik Tarife Sorunları Grubu (ETSG) Sektör Duyurusu

TOBB’nin 28/02/2022 Tarih E-34221550-100-2122  sayılı yazısı,

Ekte bir örneği sunulan ilgi’de kayıtlı e-postada, hali hazırda gümrük vergisi askıya alınmış olan eşya listesi sunulmaktadır. E-postada, listede AB ithalat değeri 15.000 Avro’nun altına düştüğü için kırmızı ile renklendirilen eşya ile yine aynı listede karşısında “UK susp._deletion if no EU27 producer” yazan eşyalara yönelik, 2023 yılından sonra da askıya alma uygulamasının devam etmesinin talep edilmesi durumunda, ilgili firmaların en geç 04.03.2022 tarihine kadar Ticaret Bakanlığına temdit (uzatma) başvurusunda bulunması gerektiği ifade edilmektedir.
E-postada devamla, başvurulara ilişkin bilgi, tarih ve formlara https://www.ticaret.gov.tr/ithalat/askiya-almave-tarife-kontenjani/askiya-alma-sistemi adresinden ulaşılabileceği belirtilmiş ve ilgili uzmanların iletişim bilgileri paylaşılmıştır.Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Eşya listesi