Gelir Vergisi 2. Taksit Ödeme Dönemi Başlamıştır

Ana Sayfa » Haberler » Gelir Vergisi 2. Taksit Ödeme Dönemi Başlamıştır

2019 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin Gelir Vergisi 2. Taksit  ödeme dönemi 1 Temmuz 2020 tarihinde başladı.

Gelir Vergisi Ödemelerinizi,

• GİB Mobil uygulamasından (IOS ve Android),
  • İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasından (IOS ve Android),
  • Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümünden

02:00 – 22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı, banka hesabından havale yöntemi  ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,

• Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ile,
  • Anlaşmalı banka şubelerinden ve PTT İş yerlerinden,
  • Tüm vergi dairelerinden

yapabilirsiniz.

Ayrıca, Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisinin Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile ödenmesi mümkündür.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla.