Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulamaya Geçildi

Ana Sayfa » Haberler » Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulamaya Geçildi

Ticaret Bakanlığı tarafından bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin kullanılması, doğru, güncel ve kesin verilere dayanan bir bilgi akışı ile karar verme süreçlerinin hızlanması amaçlarıyla oluşturulan Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS) kapsamında ihracatçılar  sisteme kayıt olmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, Hariçte İşleme Rejiminin (HİR) işleyişinde kağıtsız uygulamaya geçilmiş olup, ihracatçıların bu rejime ilişkin izin belge başvuruları ve incelemeleri 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren sadece Destek Yönetim Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Destek Yönetim Sistemi HİR modülünün devreye alınması Ticaret Bakanlığı hizmetlerinden firmaların en kolay ve dijital ortamda faydalanabilmesine yönelik çalışmalara önemli katkı sağlayacaktır.

İhracatçıların  DYS Otomasyon Sistemine yararlanıcı kayıtlarını yaptırmalarını müteakip Hariçte İşleme Rejimiyle ile ilgili tüm iş ve işlemlerini sistem üzerinden yapabilecektir.

DYS kapsamında yer alan ihracatta devlet yardımı modülü de 31.12.2020 tarihine kadar kademeli olarak devreye alınacak ve Ticaret Bakanlığınca verilen tüm devlet desteklerine başvuru ve inceleme işlemleri sadece DYS üzerinden gerçekleştirilecektir.

Saygılarımızla.