Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulamaya Geçildi

Ana Sayfa » Haberler » Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulamaya Geçildi

Ticaret Bakanlığı tarafından bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin kullanılması, doğru, güncel ve kesin verilere dayanan bir bilgi akışı ile karar verme süreçlerinin hızlanması amaçlarıyla oluşturulan Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS) kapsamında ihracatçılar  sisteme kayıt olmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, Hariçte İşleme Rejiminin (HİR) işleyişinde kağıtsız uygulamaya geçilmiş olup, ihracatçıların bu rejime ilişkin izin belge başvuruları ve incelemeleri 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren sadece Destek Yönetim Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Destek Yönetim Sistemi HİR modülünün devreye alınması Ticaret Bakanlığı hizmetlerinden firmaların en kolay ve dijital ortamda faydalanabilmesine yönelik çalışmalara önemli katkı sağlayacaktır.

İhracatçıların  DYS Otomasyon Sistemine yararlanıcı kayıtlarını yaptırmalarını müteakip Hariçte İşleme Rejimiyle ile ilgili tüm iş ve işlemlerini sistem üzerinden yapabilecektir.

DYS kapsamında yer alan ihracatta devlet yardımı modülü de 31.12.2020 tarihine kadar kademeli olarak devreye alınacak ve Ticaret Bakanlığınca verilen tüm devlet desteklerine başvuru ve inceleme işlemleri sadece DYS üzerinden gerçekleştirilecektir.

Saygılarımızla.

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/