İkinci Afrika İçi Ticaret Fuarı Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » İkinci Afrika İçi Ticaret Fuarı Hakkında

Sayın üyemiz;

İLGİ : TOBB’nin 09/08/2021 Tarih ve 84403118-720-7197 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 06.08.2021 tarihli ve 66134010 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, 8-14 Aralık 2021 tarihleri arasında Kigali’de düzenlenmesi öngörülen İkinci Afrika İçi Ticaret Fuarı’nın (Intra-African Trade Fair-IATF2021) lojistik kısıtlamalar nedeniyle 15-21 Kasım 2021 tarihlerinde Durban’da (GAC) düzenlenmesine karar verildiği bildirilmektedir.
Yazıda devamla, IATF2021’in Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması (AfCFTA) kapsamında ticareti kolaylaştıracak bir platform sunarak; kıtasal ve küresel alıcı ve satıcıları bir araya getireceği belirtilmekte olup, Afrika ve başka coğrafyalardan 55’ten fazla ülkeden 10.000 ziyaretçinin katılımının öngörüldüğü,”IATF2021 Virtual” adı altında çevrimiçi olarak katılım imkanı da sağlanacağı ifade edilmektedir.
İlgili Fuara ilişkin Afrika Birliği’nden alınan Nota ekte sunulmakta olup, ayrıntılı bilgi ve kayıt için https://www.intrafricantradefair.com/en internet sitesinin kullanılması mümkünüdür.

Saygılarımızla…

EK : NOTA (1 Sayfa)

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.