İkinci Afrika İçi Ticaret Fuarı Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » İkinci Afrika İçi Ticaret Fuarı Hakkında

Sayın üyemiz;

İLGİ : TOBB’nin 09/08/2021 Tarih ve 84403118-720-7197 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 06.08.2021 tarihli ve 66134010 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, 8-14 Aralık 2021 tarihleri arasında Kigali’de düzenlenmesi öngörülen İkinci Afrika İçi Ticaret Fuarı’nın (Intra-African Trade Fair-IATF2021) lojistik kısıtlamalar nedeniyle 15-21 Kasım 2021 tarihlerinde Durban’da (GAC) düzenlenmesine karar verildiği bildirilmektedir.
Yazıda devamla, IATF2021’in Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması (AfCFTA) kapsamında ticareti kolaylaştıracak bir platform sunarak; kıtasal ve küresel alıcı ve satıcıları bir araya getireceği belirtilmekte olup, Afrika ve başka coğrafyalardan 55’ten fazla ülkeden 10.000 ziyaretçinin katılımının öngörüldüğü,”IATF2021 Virtual” adı altında çevrimiçi olarak katılım imkanı da sağlanacağı ifade edilmektedir.
İlgili Fuara ilişkin Afrika Birliği’nden alınan Nota ekte sunulmakta olup, ayrıntılı bilgi ve kayıt için https://www.intrafricantradefair.com/en internet sitesinin kullanılması mümkünüdür.

Saygılarımızla…

EK : NOTA (1 Sayfa)