Kosova-Banka İzlenimi Veren Şirketler

Ana Sayfa » Duyurular » Kosova-Banka İzlenimi Veren Şirketler

Sayın üyemiz;

İLGİ : TOBB’nin 03/01/2022 Tarih ve E-34221550-100-13 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 27.12.2021 tarihli ve 70376673 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, Priştine Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin bir yazısına atfen, çeşitli kuruluşların Kosova’da banka unvanı ile şirket açtıkları, ülkemizde bu şirketlerin şubeleri gibi hareket ederek piyasaya çek, teminat mektubu vb. evrak sundukları belirtilmiştir.
Yazıda, bahse konu kuruluşların Kosova’daki banka ya da finans kuruluşları arasında bulunmadığı açıklanarak, söz konusu ülkede faaliyet gösteren anılan kuruluşların yalnızca yazıda detayları verilen Kosova Merkez Bankası’nın sitesinden teyit edilmesi gerektiği açıklanmıştır.

EK : Banka İzlenimi Veren Şirketler Hakkında

Saygılarımızla…