Ana Sayfa » Haberler » Kovid-19 Nedeniyle Kapalı Olan İran ve Irak Gümrük Kapılarımız Tekrar Açılmıştır

Ticaret Bakanı Sn.Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak’a açılan gümrük kapılarının uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldığının bilgisini vermiştir.

Sn.Pekcan, dünyada bulaşın yayılım hızının düşmesi, Irak ve İran’da pandemin etkilerinin azalmış olması sebebiyle daha önce bu ülkelere yönelik uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığını belirtti.

Böylece diğer gümrük kapılarında da uygulanan sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle ticari araç giriş-çıkışlarına yeniden izin verileceğine, “Türkiye’nin önemli ticaret ortakları olan Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarımızın uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılmasıyla birlikte, ticaretimizin aksamaması için devreye alınmış olan ‘temassız ticaret’ uygulamasına da son verileceğini belirtmiştir.

Saygılarımızla.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı