Limited Şirket Şube Yeni Kayıt

Ana Sayfa » Ticaret Sicil Müdürlüğü » Limited Şirket » Şube Yeni Kayıt » Limited Şirket Şube Yeni Kayıt

GEREKLİ EVRAKLAR

Şube Kayıt Evrakları

Oda Kayıt Beyannamesi

1- Şube açılışı ile ilgili 2 adet Noter tasdikli karar sureti. Bu kararda;

– Şubenin unvanı,

– Şubenin sermayesi (Merkezden şube’ye ayrılan sermaye varsa belirtilecek),

– Şubenin açık adresi (MERSİS sistemine girilmiş olan adres bilgisi ile karara yazılmış olan adres bilgisi birebir aynı olmalıdır).

– Şubenin kimler tarafından nasıl temsil edileceği konularının belirtilmesi gerekmektedir

– Örnek Karar Şube Açılış Karar Örneği

2-Şube müdürü/müdürlerinin 2 adet fotoğrafları/Kimlik Fotokopileri

3-Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş unvan altında imza beyannamesi. (Beyannameyi size yakın yerdeki Ticaret Sicili Müdürlüğünde Mersis Talep numarasını ibraz ederek çıkartabilirsiniz.)

4-Şube Müdürü Yabancı Uyruklu İse; Noterden Tasdikli Pasaport ve Tercümesi,Varsa Oturma Ve Çalışma İzni(2 Adet)

NOT: mersis.gtb.gov.tr   adresinden elektronik başvuru yapmanız gerekir.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi