Motor Yağı Değişim Noktaları Hk.

Ana Sayfa » Duyurular » Motor Yağı Değişim Noktaları Hk.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Birliğimize ilettiği yazıda; Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği gereği motor yağı değişimi yapılan akaryakıt istasyonları, tamirhaneler, servisler, kamu kurum/kuruluşları, belediyeler, madencilik faaliyeti gösteren işletmeler ve diğer motor yağı değişimi yapılan işletmeler tarafından ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvuru yapılarak Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alınması gerektiği vurgulanmaktadır. Ayrıca söz konusu yazıda; Çevre Kanunu’nun 20 nci maddesinin (dd) bendinde yer alan “Ek 15 inci madde uyarınca yetki belgesi bulunmaksızın motor yağı değişimi yapan işletmelere altmış gün içinde yetki belgesi alınması için yazılı ihtarda bulunulur. Yazılı ihtara rağmen yetki belgesi bulunmaksızın motor yağı değişimi yapan işletmelere 10.000 Türk lirası (13.620 TL) idari para cezası verilir.” hükmü kapsamında yetki belgesi bulunmaksızın motor yağı değişimi yapılan işletmelere idari yaptırım uygulandığı hatırlatılmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yazısı ekte sunulmakta olup; halihazırda motor yağı değişimi yapılan ancak yetki belgesi bulunmayan işletmelerin/tesislerin ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak yetki belgesi alınması gerektiği ve yetki belgesi bulunmaksızın motor yağı değişimi yapılan işletmelere Çevre Kanunun 20 nci maddesi kapsamında idari yaptırım uygulanacağı belirtilmektedir.

Ek