Ana Sayfa » Duyurular » “Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ve Güneş Enerji Santralleri (GES)” yatırımlarının 4. bölge teşviki kapsamına alındığı bildirilmiştir.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden iletilen 21.03.2022 tarihli ve E-34221550-045.99-3035 tarihli yazıda, 24 Şubat 2022 tarihli ve 31760 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 5209) çerçevesinde sanayi kuruluşlarının lisanssız olarak kuracakları “Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ve Güneş Enerji Santralleri (GES)” yatırımlarının 4. bölge teşviki kapsamına alındığı bildirilmiştir.

Lisanssız faaliyet kapsamında ve bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücü ile sınırlı olmak kaydıyla, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi yatırımları ile rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi yatırımlarının;

• 1’inci, 2’nci, 3’üncü bölgelerde gerçekleştirilmeleri halinde 4’üncü bölgede uygulanan,
  • 4’üncü, 5’inci, 6’ıncı bölgelerde gerçekleştirilmeleri halinde ise bulunduğu bölgede uygulanan bölgesel desteklerden yararlanabileceği bilgisi verilmiştir.

Konuya ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/20.5.5209.pdf adresinden ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’ndan (Madde 14) ulaşılabilmektedir.