Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS)

Ana Sayfa » Duyurular » Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS)

Sayın Üyemiz,

İhracat ve Hizmet Sektörü Destekleri ile Dâhilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme  Rejimi, Vergi, Resim ve Harç İstisnası, Belgesiz İhracat Kredileri programlarına yönelik süreçlerin dijital ortamda yürütülmesini sağlayacak T.C. Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemine İlişkin Uygulama Tebliği (2019/7) 3/12/2019 tarihli ve 30967 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve 01/01/2020 itibariyle yürürlüğe giren Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemine İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi doğrultusunda yararlanıcıların sisteme kayıt işlemleri başlatılmıştır.

Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS) ile ihracata yönelik devlet destekleri başvurularının online  olarak  alınması ve  sonuçlandırılması sağlanacaktır.

01/09/2020 tarihinden sonra iletilecek yeni başvurular sadece Destek Yönetim Sistemi üzerinden kabul edilir.

Sisteme üye olmayan firmalar söz konusu tarihten sonra yukarıda bahsedilen desteklerden faydalanamayacaktır.

Bu kapsamda, ihracata yönelik devlet desteklerinden faydalanmak üzere başvuru yapacak firmaların öncelikle sisteme yararlanıcı olarak tanımlanmaları, firma adına sistemi kullanacak kişilerin ayrıca kullanıcı olarak yetkilendirilmesi ve sisteme tanımlanmaları gerekmektedir.

Firmaların sisteme kayıt işlemleri kayıtlı oldukları ihracatçı birlikleri tarafından gerçekleştirilecek olup, DYS kayıt başvuruları, belgelerin ilgili ihracatçı birliği genel sekreterliğine Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) yoluyla iletilmesi suretiyle gerçekleştirilecektir.

Ayrıntılı bilgilere ve ihtiyaç duyulan belgelere  https://ticaret.gov.tr/destekler/destek-yonetim-sistemi-dys internet adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.