TOBB – İkili Odalara Üyelik Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » TOBB – İkili Odalara Üyelik Hakkında
24.06.2021 TOBB – İkili Odalara Üyelik HK.

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan alınan yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yurtdışında muadili olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/federasyon) ile kurumsal iş birliğini geliştirme çabaları kapsamında, bir dizi ülke ile “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” adı altında yapılanmaya gittiğine ilişkin bilgi verilmiştir.

Şu ana kadar, ülkemiz önceliklerine uygun olarak 19 ülkeyle “Ticaret ve Sanayi Odası Fonunu” kurulmuş olup, bahse konu çalışmalar sürdürülmektedir.

TOBB tarafından kurulmuş olan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıda sunulmuştur:

• Afganistan: Türkiye-Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Başkurdistan: Türkiye-Başkurdistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Bosna Hersek: Türkiye-Bosna Hersek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Bulgaristan: Türkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Kosova: Türkiye-Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu
  • Kuzey Makedonya: Türkiye-Kuzey Makedonya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Moldova; Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Sırbistan: Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Tataristan: Türkiye-Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

İkili “Oda Forumları” kapsamında, hem Türkiye’de hem de muhatap ülkede olmak üzere, mevcut koşullar da dikkate alınarak, geniş katılımlı etkinlikler düzenlenmekte olduğu, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlandığı belirtilmektedir. Ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulduğu belirtilmektedir.

Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dâhil tüm bilgilere https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/Sayfalar/AnaSayfa.php  linkinden ulaşılabilmektedir.

Üyelerimizin iş yapmak için ilgi duydukları ülke/ülkelerle kurulan Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına üye olunması konusunda bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.

EREĞLİ (KONYA) TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

Sayın Üyelerimiz,

Oda Üyelik Aidatlarınızı Haziran ayı içerisinde odamız muhasebe ve tahsilat servisine, www.uye.tobb.org.tr adresinde bulunan online aidat butonu üzerinden ya da aşağıda belirtilen banka hesap numarasına açıklamalı olarak havale-eft yoluyla ödeyebilirsiniz. Yaptığınız ödeme dekontunu konyaereglitso@tobb.org.tr adresine göndermeniz rica olunur.

Halk Bank A.Ş.

Ereğli Şubesi

IBAN:TR05 0001 2009 5110 0016 0000 37

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı