Ana Sayfa » Duyurular » Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Yüksek Düzeyli İş Dünyası Diyaloğu Etkinliği

İlgi: TOBB’nin 16.02.2021 tarihli ve 34221550-720-1512 Sayılı Yazısı;

İlgi kayıtlı yazıda, Avrupa Birliği’nin sağladığı mali destekle TOBB ve “Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği” (EUROCHAMBRES) işbirliğinde yürütülmekte olan “Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD)” projesi kapsamında, 10-11 Mart 2021 tarihlerinde, “Türkiye-AB Yüksek Düzeyli İş Dünyası Diyaloğu” etkinliği, online toplantı platformunda gerçekleştirilecektir.

Bakanlarımız, Avrupa Komisyonu Üyeleri, Türk ve Avrupa iş dünyasının önemli temsilcileri ve Uluslararası Finans Kuruluşlarının üst düzey yetkililerinin katılım sağlayacağı, “Türkiye-AB Yüksek Düzeyli İş Dünyası Diyaloğu” etkinliğinde, “Yüksek Düzeyli Açılış Oturumu”, “AB Yeşil Mutabakatı çerçevesinde AB-Türkiye Ekonomik ve Ticari İlişkileri ve Ortak Zorluklar”, “AB Yeşil Düzenine Geçişte Mesleki Beceriler”, “Toparlanma, Yatırım ve Sürdürülebilir Finansman”, “Döngüsel Ekonomi” başlıklarında dört tematik alan ile genel kapanış oturumları yer almaktadır.

Etkinlik 10 Mart 2021 tarihinde, 10:30-12:00 saatleri arasındaki yüksek düzeyli açılış oturumu ile başlayacak olup, etkinlik boyunca Türkçe ve İngilizce simültane çeviri sağlanacaktır. Etkinliğe katılmak için gündemin de yer aldığı http://events.tebd.eu/event/high-level-business-dialogue internet adresinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.

EREĞLİ (KONYA) TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

Sayın Üyelerimiz,

Oda Üyelik Aidatlarınızı Haziran ayı içerisinde odamız muhasebe ve tahsilat servisine, www.uye.tobb.org.tr adresinde bulunan online aidat butonu üzerinden ya da aşağıda belirtilen banka hesap numarasına açıklamalı olarak havale-eft yoluyla ödeyebilirsiniz. Yaptığınız ödeme dekontunu konyaereglitso@tobb.org.tr adresine göndermeniz rica olunur.

Halk Bank A.Ş.

Ereğli Şubesi

IBAN:TR05 0001 2009 5110 0016 0000 37

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı