Türkiye-Almanya JETCO II. Dönem Toplantısı

Ana Sayfa » Duyurular » Türkiye-Almanya JETCO II. Dönem Toplantısı

İLGİ : 15/09/2021 Tarih ve 84403118-720-8353 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 8.9.2021 tarihli ve E-76552293-724.01.03-00067069431 sayılı yazı.
İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye-Almanya II. Dönem Ortak Ekonomi ve Ticaret Komitesi (JETCO) Toplantısının 13 Ekim 2021 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirileceği bildirilmekte ve söz konusu toplantıya yönelik hazırlık çalışmalarında yararlanılmak ve Mutabakat Zaptında yer almak üzere Türkiye-Almanya ticari ve ekonomik ilişkileri hakkında ele alınmasında fayda görülen konulara ilişkin bilgi notu talep edilmektedir.
Bu itibarla, hazırlanacak Birliğimiz görüşünde yer almak üzere, Almanya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılmasına yönelik işbirliği imkânları, öncelik verilecek sektörler, ticaretin geliştirilmesi için öneriler, ikili ilişkilerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konulara ilişkin görüşlerinizin en geç 23 Eylül 2021 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar odamıza            (E-posta: konyaereglitso@tobb.og.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla…

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE