Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık Projesi Lansmanı

Ana Sayfa » Duyurular » Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık Projesi Lansmanı

İlgi: TOBB’nin 16.02.2021 tarihli ve 34221550-770- 1569 sayılı yazısı;

İlgi kayıtlı yazıda, yapay zeka teknolojileri, iş dünyasını hızlı bir şekilde dönüştürmekle birlikte önümüzdeki yıllarda etkisinin daha da artması beklenmektedir. Bu kapsamda; özellikle KOBİ yöneticileri ile çalışanlarının, üniversite öğretim görevlilerinin, üniversite öğrencilerinin, meslek lisesi öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hem yapay zeka konusunda farkındalıklarını artırmaya hem de bu alanda teknik eğitim almalarına yönelik kapsamlı bir çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu kapsamda TOBB ile Global Al Hub iş birliğiyle “Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık” projesi gerçekleştirilecek olup projenin lansmanı Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 23 Şubat 2021 Salı günü saat 14:00’te çevrimiçi olarak yapılacaktır. Projenin Lansman Toplantısının programı ve kayıt işlemleri ekte tarafınıza sunulmuştur.

EK : Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık Proje Lansmanı

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi