Ana Sayfa » Duyurular » Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3556)

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar 19 Şubat 2021 tarih ve 31400 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

3556 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yeni Koronavirüs (Covıd-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasına,4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunun geçici 23 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

18/02/2021 TARİHLİ VE 3556 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ

KARAR

Kısa Çalışma Ödeneği Süre Uzatımı:

MADDE 1- 25/08/1999 tarihli ve 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunun geçici 23 üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde ,yeni koronavirüs (Covıd-19)nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30/01/2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanunun  ek 2 inci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın 29/06/2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen esaslar çerçevesinde ve 22/12/2020 tarihli ve 3317 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan iki aylık süreden sonra başlamak üzere 31/03/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Yürürlük

MADDE-2 (1) Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer

Yürütme

MADDE-3(1)Bu karar hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yürütür.

Saygılarımızla.

Ereğli Kaymakamlığı’ mızın yönetimlerinde, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı ile Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü öncülüğünde, Ereğli Ticaret Ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret Borsası ve Ereğli Ziraat Odası Başkanlıklarının destekleri ve üyelerinin katılımlarıyla,

sektörlerine dair Ereğli İlçesi IPARD 1 ve IPARD 2 Program Destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Toplantı Yeri     : Belediye Kültür Merkezi

Tarih Ve Saat     : 10.02.2021 Çarşamba, Saat: 11.00

!!!DİKKAT!!! Katılımcıların, COVİD 19 Pandemi koşulları gereğince toplantı salonunda da Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına tam riayetleri zorunludur.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi