Ana Sayfa » Duyurular » Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3556)

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar 19 Şubat 2021 tarih ve 31400 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

3556 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yeni Koronavirüs (Covıd-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasına,4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunun geçici 23 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

18/02/2021 TARİHLİ VE 3556 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ

KARAR

Kısa Çalışma Ödeneği Süre Uzatımı:

MADDE 1- 25/08/1999 tarihli ve 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunun geçici 23 üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde ,yeni koronavirüs (Covıd-19)nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30/01/2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanunun  ek 2 inci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın 29/06/2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen esaslar çerçevesinde ve 22/12/2020 tarihli ve 3317 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan iki aylık süreden sonra başlamak üzere 31/03/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Yürürlük

MADDE-2 (1) Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer

Yürütme

MADDE-3(1)Bu karar hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yürütür.

Saygılarımızla.