24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Ana Sayfa » Haberler » 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanı kabul ettiği bu anlamlı günde ;Eğitim sistemimizin asli unsuru olan sorumluluğu büyük ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahipsiniz.Sizler bir medeniyeti,bir kültürü inşa eden nesiller yetiştirmektesiniz. Öğretmen bir eğitimci,bir rehber bir mimar bir sanatkardır. Rehberliğinizle sadece öğrencilerimizi değil bu ülkenin geleceğine de şekil veriyorsunuz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ”Dünya’nn her tarafında öğretmenler,insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır”.

Daha güçlü bir ülke için geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller olarak yetiştiren,birlikte omuz omuza yürüyerek ,eğitim adına yaktığımız meşalemizi nesilden nesle aktarmamız da,nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan ;başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Mahmut ÖZKOÇ

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi