24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Ana Sayfa » Haberler » 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanı kabul ettiği bu anlamlı günde ;Eğitim sistemimizin asli unsuru olan sorumluluğu büyük ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahipsiniz.Sizler bir medeniyeti,bir kültürü inşa eden nesiller yetiştirmektesiniz. Öğretmen bir eğitimci,bir rehber bir mimar bir sanatkardır. Rehberliğinizle sadece öğrencilerimizi değil bu ülkenin geleceğine de şekil veriyorsunuz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ”Dünya’nn her tarafında öğretmenler,insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır”.

Daha güçlü bir ülke için geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller olarak yetiştiren,birlikte omuz omuza yürüyerek ,eğitim adına yaktığımız meşalemizi nesilden nesle aktarmamız da,nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan ;başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Mahmut ÖZKOÇ