ABD – İran Yaptırımları Hakkında Güncel Bilgi Notu

Ana Sayfa » Duyurular » ABD – İran Yaptırımları Hakkında Güncel Bilgi Notu

İLGİ : TOBB’nin 06/10/2021 Tarih ve 84403118-720-8965 Sayılı Yazısında;

İlgi : Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği’nin 09.09.2021 tarihli e-posta yazısı.
Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği’nin ilgide kayıtlı e-posta yazısında yer alan ve ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları konu alan bilgi notunun ilgili bölümleri ekte iletilmektedir.
Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığımızdan alınan görüşte, ülkemizi hukuken yalnızca Birleşmiş Milletler kararları bağlamakla birlikte, ABD’nin yaptırım kararlarının deniz aşan etkilerinin de söz konusu olabileceği ifade edilmektedir.

EK : Bilgi Notu (2 Sayfa)

Saygılarımızla…