Rusya Federasyonu Tula Bölgesi Temsilcilerinin Ziyareti Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Rusya Federasyonu Tula Bölgesi Temsilcilerinin Ziyareti Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 06/10/2021 Tarih ve 84403118-720-8962 Sayılı Yazıda;

İlgi : Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Mümessilliği’nin 22.09.2021 tarih ve T-792-02-08/569 sayılı yazısı.
İlgi yazıda, Rusya Federasyonu Tula Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bakanı Pavel Tatarenko ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Vyacheslav Romanov’un, 21 Ekim 2021 Perşembe günü Ankara’ya bir ziyaret düzenleyeceği belirtilmektedir.
Tula Bölgesi, Moskova’ya 180 kilometre mesafede konumlanması sebebiyle stratejik, lojistik ve ulaşımı kolay konuma sahip olmakla birlikte, 1.5 milyon nüfusu ve eğitimli iş gücüyle ülke ekonomisinin önemli lokomotiflerinden biridir. Tula Bölgesi özellikle sanayi üretimiyle ön plana çıkmakta olup, Bölgede makine inşası, kimya endüstrisi, metalürji, gıda sanayi, kömür madenciliği ve askeri-sanayi kompleks inşası sektörlerinde büyük aktörler yer almaktadır.
Bu çerçevede, Birliğimizce, 21 Ekim 2021 Perşembe günü, 11.00-12.00 saatleri arasında, TOBB Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda, Tula Bölgesi Tanıtım Etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Türkçe-Rusça tercüme hizmeti bulunacak olup, etkinliğe katılmayı arzu edenlerin ekteki katılım formunu Birliğimize eposta (kaan.gaffaroglu@tobb.org.tr) ile iletmeleri gerekmektedir. Etkinliğe katılmak için 2 aşı olunduğunu belirten belge veya 72 saatlik PCR testi talep edilecektir.

Saygılarımızla…

Tulga Bölgesi Heyeti Ziyareti – 21 Ekim 2021 Heyet Listesi