Rusya Federasyonu Tula Bölgesi Temsilcilerinin Ziyareti Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Rusya Federasyonu Tula Bölgesi Temsilcilerinin Ziyareti Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 06/10/2021 Tarih ve 84403118-720-8962 Sayılı Yazıda;

İlgi : Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Mümessilliği’nin 22.09.2021 tarih ve T-792-02-08/569 sayılı yazısı.
İlgi yazıda, Rusya Federasyonu Tula Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bakanı Pavel Tatarenko ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Vyacheslav Romanov’un, 21 Ekim 2021 Perşembe günü Ankara’ya bir ziyaret düzenleyeceği belirtilmektedir.
Tula Bölgesi, Moskova’ya 180 kilometre mesafede konumlanması sebebiyle stratejik, lojistik ve ulaşımı kolay konuma sahip olmakla birlikte, 1.5 milyon nüfusu ve eğitimli iş gücüyle ülke ekonomisinin önemli lokomotiflerinden biridir. Tula Bölgesi özellikle sanayi üretimiyle ön plana çıkmakta olup, Bölgede makine inşası, kimya endüstrisi, metalürji, gıda sanayi, kömür madenciliği ve askeri-sanayi kompleks inşası sektörlerinde büyük aktörler yer almaktadır.
Bu çerçevede, Birliğimizce, 21 Ekim 2021 Perşembe günü, 11.00-12.00 saatleri arasında, TOBB Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda, Tula Bölgesi Tanıtım Etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Türkçe-Rusça tercüme hizmeti bulunacak olup, etkinliğe katılmayı arzu edenlerin ekteki katılım formunu Birliğimize eposta (kaan.gaffaroglu@tobb.org.tr) ile iletmeleri gerekmektedir. Etkinliğe katılmak için 2 aşı olunduğunu belirten belge veya 72 saatlik PCR testi talep edilecektir.

Saygılarımızla…

Tulga Bölgesi Heyeti Ziyareti – 21 Ekim 2021 Heyet Listesi
1. Tatarenko Pavel Vladimirovich Tula Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bakanı
2. Romanov Vyacheslav Mikhailovich Tula Bölgesi Sanayi ve Ticaret Bakanı
3. Medvedeva Daria Nikolavena Tula Bölgesi İhracat Destek Merkezi Başkanı

EK : Heyet Listesi-Katılım Formu

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE