AB’nin Import One Stop Shop (IOSS) KDV Sistemi

Ana Sayfa » Duyurular » AB’nin Import One Stop Shop (IOSS) KDV Sistemi

İLGİ : TOBB’nin 18/08/2021 Tarih ve 61828824-100-7499 Sayılı Yazısında;

İlgi : a) 05.07.2021 tarihli ve 6395 sayılı yazımız.
b) Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 17.08.2021 tarihli ve 66372492 sayılı yazı.
İlgi (a)’da kayıtlı yazımızda, Avrupa Birliği’nin (AB) sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde uyguladığı yeni Katma Değer Vergisi (KDV) kurallarının, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe konacağıyla ilgili bilgi verilmişti.
Bu defa, ekte bir örneği sunulan ilgi (b)’deki yazıda AB’nin söz konusu kurallara dair işletmeden tüketiciye (B2C) satışlar özelinde, kıymeti 150 Avro’yu aşmayan sevkiyatlarda geçerli olacak “Import One Stop Shop (IOSS)” adında yeni bir KDV sistemi kurduğu açıklanmıştır.

Bahse konu sistemin işleyişi ile ilgili Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünce hazırlanmış olan broşür ve Bakanlık yazısı yazımız ekinde sunulmuştur;

Saygılarımızla…

EK : Ticaret Bakanlığı Yazısı ve Broşür