Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Webinarı

Ana Sayfa » Duyurular » Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Webinarı

İLGİ : TOBB’nin 13/10/2021 Tarih ve 84403118-720-9257 Sayılı Yazısında;

Asya Kalkınma Bankası (ADB) temsilcileri tarafından yenilebilir enerji ve uygun fiyatlı konut proje imkânları ile Bankanın iş yapma ve tedarik süreçleri hakkında bilgi vermek amacıyla
20 Ekim 2021 Çarşamba günü 10:00-11:45 saatleri arasında çevrimiçi olarak 2. Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Seminerinin düzenleneceği bildirilmişti.
Türkçe-İngilizce simultane tercüme hizmeti sağlanacak olan Seminerde, ADB temsilcileri tarafından katılımcılara yenilebilir enerji ve uygun fiyatlı konut proje imkânları ile Bankanın iş yapma ve tedarik süreçleri hakkında bilgi verilecektir. Seminere katılacak firmalarımızın, ayrıca, ADB uzmanlarına soru sormaları imkânı da sağlanacaktır.
Taslak programı ekte sunulan söz konusu Seminere katılmak isteyen firmalarımızın kayıtlarını(İngilizce olarak) https://adb.tobb.org.tr adresinden en geç 18 Ekim 2021 Pazartesi günü mesai saati
bitimine kadar tamamlamaları gerekmektedir.
Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank/ADB) dünyanın en önemli bölgesel kalkınma bankaları arasında yer almaktadır. 1966 yılında kurulmuş olan ADB’ye şu anda, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 68 ülke üye olmuş olup, bu ülkelerin 49’u Asya-Pasifik bölgesinde bulunmaktadır. Merkezi Filipinler’in başkenti Manila’da olan bankanın aynı zamanda 31 ülkede ofisi bulunmaktadır.
Bilindiği üzere Türkiye, Türk özel sektörüne yeni pazar olanaklarının sağlanması ve Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetlerinin kalkınmasına destek olunması amacıyla, Asya Kalkınma Bankası’na 1991 yılında “donör ülke” statüsü ile üye olmuştur. Asya’nın kalkınmakta olan ülkelerinde ADB tarafından finanse edilen projelerde 1997 yılından bu yana özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmaları Bankanın projelerine malzeme, ürün, hizmet ve danışmanlık sağlayabilmekte ve bu kapsamda ADB’nin ihalelerine teklif verebilmektedir.

Saygılarımızla…

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE