Ana Sayfa » Duyurular » Binalarda Yenilenebilir Enerji – Solar ve Jeotermal ve Enerji Verimliliği Hakkında

İLGİ :24/08/2021 Tarih ve 84403118-720-7667 Sayılı Yazı Hakkında;

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınan bilgiye göre, Almanya’dan ilgili firmaların katılımları ile 14 Eylül 2021 tarihinde elektronik ortamda “Binalarda güneş enerjisi ve jeotermal enerji odağında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği” konulu bir sempozyumun gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Sempozyum kapsamında, Türkiye’den ve Almanya’dan uzman konuşmacıların katılımıyla çerçeve koşulları, teknolojik gelişmeler ve iyi uygulama örneklerinin ele alınması planlanmaktadır. Sempozyumda Almanca-Türkçe simültane tercüme hizmeti sunulacaktır. Ayrıca, sempozyumu takiben, Türk ve Alman firma temsilcileri arasında elektronik ortamda görüşmeler düzenlenecektir.
Sempozyuma kayıt yaptırmak, sempozyumda yer alacak Alman firmaların faaliyet ve ilgi alanlarına ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak ve ikili görüşmelere katılmak için https://www.dtr-ihk.de/tr/etkinlikler/etkinlikbilgileri/erneuerbare-energien-und-energieeffizienz-in-gebaeuden-mit-fokus-auf-solar-und-geothermie linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla…

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.