Ana Sayfa » Duyurular » Münster’de FMO’nun Türk Yatırımcılar Tarafından Ofis ve Lojistik Merkezi Olarak Kullanılması Hakkında

İlgi : Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 18.08.2021 tarih ve 51383 sayılı yazısı.
İlgi yazıda, Münster Başkonsolosumuzun Kuzey Vestfalya Sanayi ve Ticaret Odası ile Münster-Osnabrück Havalimanı (FMO) yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı’nın bir yazısında özetle, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen FMO’nun yabancı yatırımcılar için bir ofis ve lojistik merkezi 12 bin metrekare) haline getirilmek istendiği ve buna ilaveten 10 hektarlık alana 2 kiralama ya da satın alma yoluyla lojistik, kargo ve depolama alanlarının inşa edileceği, Münster’in Kuzey-Güney (Köln-Hamburg) ve Doğu-Batı (Amsterdam-Berlin) ekseninde bir çok önemli kent ve limana kısa sürede ulaşım imkanı sunduğu belirtilmekte olup, yatırım yapmak isteyen Türk şirketleri için bölgenin avantajlı olduğu bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda ayrıca, FMO’dan Corendon ve Sun Express şirketleri tarafından Ülkemizde Antalya, Adana, Ankara, İzmir, Kayseri ve Zonguldak olmak üzere altı şehre uçuşlar gerçekleştirildiği, FMO kullanan en büyük yolcu grubunu vatandaşlarımızın oluşturduğu, öte yandan THY’nin FMO-İstanbul Havaalanı arasında sefer başlatmasının arzu edildiği kaydedilmektedir.
Yazıda devamla, Almanya’nın, Avrupa’da hem en büyük ticaret ortağımız hem de önemli bir transit geçiş ülkesi olması nedeniyle ve de bölgede yaşayan Türk nüfusu dikkate alındığında, ikili ilişkilerimizin daha üst seviyeye çıkarılması açısından bölgeye yatırım yapılmasının önemli kazanç sağlayacağının düşünüldüğü ifade edilmektedir.

Saygılarımızla…

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.