Ana Sayfa » Duyurular » Münster’de FMO’nun Türk Yatırımcılar Tarafından Ofis ve Lojistik Merkezi Olarak Kullanılması Hakkında

İlgi : Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 18.08.2021 tarih ve 51383 sayılı yazısı.
İlgi yazıda, Münster Başkonsolosumuzun Kuzey Vestfalya Sanayi ve Ticaret Odası ile Münster-Osnabrück Havalimanı (FMO) yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı’nın bir yazısında özetle, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen FMO’nun yabancı yatırımcılar için bir ofis ve lojistik merkezi 12 bin metrekare) haline getirilmek istendiği ve buna ilaveten 10 hektarlık alana 2 kiralama ya da satın alma yoluyla lojistik, kargo ve depolama alanlarının inşa edileceği, Münster’in Kuzey-Güney (Köln-Hamburg) ve Doğu-Batı (Amsterdam-Berlin) ekseninde bir çok önemli kent ve limana kısa sürede ulaşım imkanı sunduğu belirtilmekte olup, yatırım yapmak isteyen Türk şirketleri için bölgenin avantajlı olduğu bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda ayrıca, FMO’dan Corendon ve Sun Express şirketleri tarafından Ülkemizde Antalya, Adana, Ankara, İzmir, Kayseri ve Zonguldak olmak üzere altı şehre uçuşlar gerçekleştirildiği, FMO kullanan en büyük yolcu grubunu vatandaşlarımızın oluşturduğu, öte yandan THY’nin FMO-İstanbul Havaalanı arasında sefer başlatmasının arzu edildiği kaydedilmektedir.
Yazıda devamla, Almanya’nın, Avrupa’da hem en büyük ticaret ortağımız hem de önemli bir transit geçiş ülkesi olması nedeniyle ve de bölgede yaşayan Türk nüfusu dikkate alındığında, ikili ilişkilerimizin daha üst seviyeye çıkarılması açısından bölgeye yatırım yapılmasının önemli kazanç sağlayacağının düşünüldüğü ifade edilmektedir.

Saygılarımızla…