Ana Sayfa » Duyurular » Birleşik Krallık’a İhracatta Karşılaşılan İhracat Engellerinin İhracat Performansı Üzerindeki Etkisi Üzerine Yürütülen Anket Çalışması Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 27/09/2021 Tarih ve 61828824-100-8681 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 23.09.2021 tarihli e-posta.
İlgi’de kayıtlı e-postada, Birleşik Krallık’a ihracat yapan “Motorlu Araçlar ve Aksam Parçaları”, “Makine, Elektrikli Makine, Kablo”, “Tekstil Hazır Giyim”, “Kıymetli Metaller”, “Plastik ve Mamulleri”, “Mobilyalar, Aydınlatma Cihazları”, “Tıbbi Cihazlar” başta olmak üzere ilgili tüm sektörlerde yer alan ihracatçı firmaların karşılaştığı ihracat engellerinin belirlenerek, ihracat performansı ile arasındaki ilişkinin bir anket çalışması ile ortaya konulmasının amaçlandığı ifade edilmiştir.
E-postada devamla, anketin işletme yöneticisi ya da ihracat birim sorumlusu tarafından değerlendirilerek, en uygun olan cevabın işaretlenmesi talep edilmektedir. Ayrıca, anket soruları üzerinden güvenilir sonuçlara ulaşılabilmesi için cevapların gerçeği yansıtır nitelikte ve eksiksiz olmasının gerektiği vurgulanmıştır.
Bu itibarla, üyelerimizin  https://anketler.ticaret.gov.tr/index.cfm?ID=95 linki üzerinden 22 Ekim 2021 tarihine kadar anketi eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir.

Saygılarımızla…