CAFER-CELAL ÖZER BAŞARI HİKAYESİ

Ana Sayfa » Başarı Hikayeleri » CAFER-CELAL ÖZER BAŞARI HİKAYESİ

CAFER-CELAL ÖZER BAŞARI HİKAYESİ

30-04-1990 yılında ilçemizin yöresel ürünlerinin ülke genelinde tanıtılması ve ilçemizin tanınırlığını artırmak içindi ilk adım.

Şahıs firması olarak 30.04.1990 yılında başlayan serüvende birçok ile yöresel ürün satışı gerçekleştirilmiştir.İlçemizin en lezzetli ürünü olan el yapımı gofret,ev eriştesi,ev tarhanası,sağlık ve bakım ürünleri,kuru meyve,kuru pasta,şekerleme,ev yapımı yöresel reçeller ve daha bunun gibi birçok ürün imalatı yapılmaktadır.

Satışlarında perakende ve toptan siparişler alınmış ve gün geçtikçe büyüyen işletme haline gelmiştir.Firma ürünlerini açmış olduğu internet sitesi üzerinden onlıne sipariş almakta olup ayrıca toplu iş bağlantıları da sağlamaktadır.

Firma yetkilisi Cafer Özer tarafından tek başına başlayan bu serüven artık aile işletmesi yapılmaya karar verilmiş olup 10-07-2019 tarihinde oğlu Celal Özer ile birlikte İnci Yöresel Ürünler olarak devam etme kararı almıştır.

Açılan yeni işletmeye devlet desteklerinden faydalanmaları için odamız genel sekreteri ve makine mühendisimiz ile iş yeri ziyaret edilerek makine teçhizat ölçümleri yapılmış ve kapasite raporu oluşturulmuştur.İlgili rapor Tobb-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunularak uygunluk alınmıştır.Uygunluk alınan rapor sonrasında Kosgeb Makine ve Teçhizat Destek programından yaralanmak isteyen iş yeri sahibimiz için; Konya Kosgeb Müdürü İsmail Aydın ve kosgeb temsilcimiz ile birlikte işyeri ziyareti yapılarak tutanaklar tutulmuş ve kosgeb desteği onaylanmıştır.Üyemiz şuanda almış olduğu makine teçhizatlar ile üretim yapmakta ve sipariş almaktadır.

Ayrıca 23-27 Ekim 2019 tarihinde Antalya’da 10.’su düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarına odamız ile birlikte katılım sağlamış,açmış olduğumuz standımızda yöresel ürünlerini tanıtma imkanı bulmuş ve iş bağlantıları sağlamak için görüşmeler yapmıştır.

Bizde Ereğli (Konya)Ticaret ve Sanayi Odası olarak değerli üyemize ilçemize katmış olduğu iş imkanları,istihdamlar ve getirmiş olduğu yenilikler için teşekkür eder,iş hayatında başarılar dileriz.

YAPILANDIRMA KAPSAMINDA İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATIMI

7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında 31/07/2023 olarak belirlenen yapılandırma ilk taksit ödeme süreleri 04/08/2023 tarihine kadar uzatılmıştır.