CAFER-CELAL ÖZER BAŞARI HİKAYESİ

Ana Sayfa » Başarı Hikayeleri » CAFER-CELAL ÖZER BAŞARI HİKAYESİ

CAFER-CELAL ÖZER BAŞARI HİKAYESİ

30-04-1990 yılında ilçemizin yöresel ürünlerinin ülke genelinde tanıtılması ve ilçemizin tanınırlığını artırmak içindi ilk adım.

Şahıs firması olarak 30.04.1990 yılında başlayan serüvende birçok ile yöresel ürün satışı gerçekleştirilmiştir.İlçemizin en lezzetli ürünü olan el yapımı gofret,ev eriştesi,ev tarhanası,sağlık ve bakım ürünleri,kuru meyve,kuru pasta,şekerleme,ev yapımı yöresel reçeller ve daha bunun gibi birçok ürün imalatı yapılmaktadır.

Satışlarında perakende ve toptan siparişler alınmış ve gün geçtikçe büyüyen işletme haline gelmiştir.Firma ürünlerini açmış olduğu internet sitesi üzerinden onlıne sipariş almakta olup ayrıca toplu iş bağlantıları da sağlamaktadır.

Firma yetkilisi Cafer Özer tarafından tek başına başlayan bu serüven artık aile işletmesi yapılmaya karar verilmiş olup 10-07-2019 tarihinde oğlu Celal Özer ile birlikte İnci Yöresel Ürünler olarak devam etme kararı almıştır.

Açılan yeni işletmeye devlet desteklerinden faydalanmaları için odamız genel sekreteri ve makine mühendisimiz ile iş yeri ziyaret edilerek makine teçhizat ölçümleri yapılmış ve kapasite raporu oluşturulmuştur.İlgili rapor Tobb-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunularak uygunluk alınmıştır.Uygunluk alınan rapor sonrasında Kosgeb Makine ve Teçhizat Destek programından yaralanmak isteyen iş yeri sahibimiz için; Konya Kosgeb Müdürü İsmail Aydın ve kosgeb temsilcimiz ile birlikte işyeri ziyareti yapılarak tutanaklar tutulmuş ve kosgeb desteği onaylanmıştır.Üyemiz şuanda almış olduğu makine teçhizatlar ile üretim yapmakta ve sipariş almaktadır.

Ayrıca 23-27 Ekim 2019 tarihinde Antalya’da 10.’su düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarına odamız ile birlikte katılım sağlamış,açmış olduğumuz standımızda yöresel ürünlerini tanıtma imkanı bulmuş ve iş bağlantıları sağlamak için görüşmeler yapmıştır.

Bizde Ereğli (Konya)Ticaret ve Sanayi Odası olarak değerli üyemize ilçemize katmış olduğu iş imkanları,istihdamlar ve getirmiş olduğu yenilikler için teşekkür eder,iş hayatında başarılar dileriz.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi