Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda Değişiklik Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda Değişiklik Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 02/11/2021 Tarih ve 34221550-045.99-9882 Sayılı Yazısında;

Üyelerimizden gelen talepler ve Birliğimizin girişimleri sonucunda 14 Ekim 2021 tarih ve 31628 sayılı Resmi Gazete´de “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayınlanmıştır.
Konuya ilişkin yeni düzenlemeleri içeren bilgi notu ekte sunulmaktadır.

BİLGİ NOTU

Konu: DDAS Tebliğ Değişikliği Hakkında Bilgi Notu
14.10.2021 tarih ve 31628 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat
Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e  (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/10/20211014-3.htm)   istinaden aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.
 KOBİ’nin yurtiçi vadeli satış cirosunun belirlenmesinde Merkez’e tanınan %20’lik artış marjı %40’a yükseltilmiştir. Böylece Merkez’in uygun görmesi durumunda KOBİ vasfını taşıyan ve
yurtiçi cirosu 175 milyon TL’ye kadar olan işletmeler sistemden yararlanabilecektir.
 Aynı zamanda KOBİ vasfına haiz olmaya devam edip cirosu bu seviyenin üstüne çıkan ve mevcutta DDAS ürününü kullanan KOBİ’lerin yenilemelerinde ciro seviyesi 300 milyon TL’ye
yükseltilmiştir.
 2.000 TL olan asgari prim tutarı 3.000 TL’ye yükseltilmiştir.
 Mevcuttaki taksitlendirme yöntemlerine EFT/Havale yöntemi de eklenmiştir. Böylece KOBİ’lerin prim ödemesinde kolaylık sağlanmıştır.

Saygılarımızla…

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE