Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda Değişiklik Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda Değişiklik Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 02/11/2021 Tarih ve 34221550-045.99-9882 Sayılı Yazısında;

Üyelerimizden gelen talepler ve Birliğimizin girişimleri sonucunda 14 Ekim 2021 tarih ve 31628 sayılı Resmi Gazete´de “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayınlanmıştır.
Konuya ilişkin yeni düzenlemeleri içeren bilgi notu ekte sunulmaktadır.

BİLGİ NOTU

Konu: DDAS Tebliğ Değişikliği Hakkında Bilgi Notu
14.10.2021 tarih ve 31628 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat
Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e  (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/10/20211014-3.htm)   istinaden aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.
 KOBİ’nin yurtiçi vadeli satış cirosunun belirlenmesinde Merkez’e tanınan %20’lik artış marjı %40’a yükseltilmiştir. Böylece Merkez’in uygun görmesi durumunda KOBİ vasfını taşıyan ve
yurtiçi cirosu 175 milyon TL’ye kadar olan işletmeler sistemden yararlanabilecektir.
 Aynı zamanda KOBİ vasfına haiz olmaya devam edip cirosu bu seviyenin üstüne çıkan ve mevcutta DDAS ürününü kullanan KOBİ’lerin yenilemelerinde ciro seviyesi 300 milyon TL’ye
yükseltilmiştir.
 2.000 TL olan asgari prim tutarı 3.000 TL’ye yükseltilmiştir.
 Mevcuttaki taksitlendirme yöntemlerine EFT/Havale yöntemi de eklenmiştir. Böylece KOBİ’lerin prim ödemesinde kolaylık sağlanmıştır.

Saygılarımızla…