Esnaf Destek Başvurusunda Bulunmayanlar Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Esnaf Destek Başvurusunda Bulunmayanlar Hakkında

Konya Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ‘nden E-98056959-420-00061680662 Sayılı Tarafımıza iletilmiş olan yazısında; Ticari İşletmeleri Covıd-19 salgınının olumsuz etkilerinden korumak amacıyla 22.12.2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında ;3 ay süreyle ödenmek üzere aylık 1.000 Türk Lirası ”Gelir Kaybı Desteği” verilmesi ve İlçemiz  Büyükşehir bünyesinde olmasından dolayı aylık 750 Türk Lirası tutarında ”Kira Desteğinde” bulunulmuştur.

Bahse Konu Desteklerden;

• 14.12.2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler;
  • Esnaf ve Sanatkar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar,
  • Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,
  • Faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan ”esas faaliyet konusu” Bakanlık tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer alan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler,
  • Kira desteği için işyeri kira olanlar faydalanabilmektedir.

Bu itibarla, söz konusu desteklerden faydalanmak üzere yukarıda açıklanan kapsamda yer alan ticaret erbabının başvuruları kabul edilmekte olup kapsamın dışında kalanlar destekten yararlanamamaktadır.

Bu çerçevede Ticaret Bakanlığı’nca yapılan incelemeler kapsamında; ekli listede T.C Kimlik numaraları yazılı ticari işletmeler yukarıda belirtilen şartları taşımasına rağmen destek başvurusunda bulunmadıkları tespit edilmiştir.

Ekli listede yer alan kişilerin E-Devlet üzerinden başvuru yapmaları önemle rica olunur;

EK :Esnaf Destek Başvurusunda Bulunmayanlar

Saygılarımızla.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi