ETUYS Yetkilendirme KEP İle Evrak Gönderimi Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » ETUYS Yetkilendirme KEP İle Evrak Gönderimi Hakkında

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ,Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından birliğimize iletilen ; ” Yetkilendirme için yapılacak başvurulara dair tüm evrakların KEP ile gönderileceği ” yönündeki yazı tarafımıza sunulmuştur.

Kamuda bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması ile vatandaşa sunulan hizmet kalitesinin artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında; yatırım teşvik belgelerine ilişkin müracaatlar ile uluslararası sermayeli yatırımcılar tarafından yapılan bildirimler,2 Temmuz 2018 tarihinden Genel Müdürlüğümüz tarafından yönetilen Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) adlı web tabanlı uygulama aracılığıyla alınmakta ve sonuçlandırılmaktadır.

Ancak söz konusu işlemlerin E-TUYS ‘ta yapılabilmesi için öncesinde yatırımcı adına işlem yapacak kullanıcıların Genel Müdürlükçe yetkilendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu yetkilendirme için gerekli olan evraklar yatırımcı tarafından fiziki olarak posta yoluyla ya da elden Bakanlığa iletilmesi gerekmektedir.

16/10/2020 tarihli ve 31276 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ” ve  ”Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ” ile bundan sonra Genel Müdürlüğe yetkilendirme için yapılacak başvurulara dair tüm evraklar, KEP ile gönderilecektir.

Detaylar ve  ilgi yazı ekte bilgilerinize sunulmuştur,

Saygılarımızla.

EK :E-TUYS Yetkilendirme KEP Evrak Gönderimi

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat

Ödeme Süreleri

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 50. Maddesine istinaden, Üyelerimizin yıllık ve munzam aidatlarını Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitle ödeyebilecekleri ifade edilmiştir.

Üyelerimizin herhangi bir cezai müeyyideye kalmamaları için aidatlarını gününde ödemeleri önemle duyurulur.

Son Ödeme Tarihleri;

1. Taksit 30.06.2022