ETUYS Yetkilendirme KEP İle Evrak Gönderimi Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » ETUYS Yetkilendirme KEP İle Evrak Gönderimi Hakkında

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ,Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından birliğimize iletilen ; ” Yetkilendirme için yapılacak başvurulara dair tüm evrakların KEP ile gönderileceği ” yönündeki yazı tarafımıza sunulmuştur.

Kamuda bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması ile vatandaşa sunulan hizmet kalitesinin artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında; yatırım teşvik belgelerine ilişkin müracaatlar ile uluslararası sermayeli yatırımcılar tarafından yapılan bildirimler,2 Temmuz 2018 tarihinden Genel Müdürlüğümüz tarafından yönetilen Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) adlı web tabanlı uygulama aracılığıyla alınmakta ve sonuçlandırılmaktadır.

Ancak söz konusu işlemlerin E-TUYS ‘ta yapılabilmesi için öncesinde yatırımcı adına işlem yapacak kullanıcıların Genel Müdürlükçe yetkilendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu yetkilendirme için gerekli olan evraklar yatırımcı tarafından fiziki olarak posta yoluyla ya da elden Bakanlığa iletilmesi gerekmektedir.

16/10/2020 tarihli ve 31276 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ” ve  ”Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ” ile bundan sonra Genel Müdürlüğe yetkilendirme için yapılacak başvurulara dair tüm evraklar, KEP ile gönderilecektir.

Detaylar ve  ilgi yazı ekte bilgilerinize sunulmuştur,

Saygılarımızla.

EK :E-TUYS Yetkilendirme KEP Evrak Gönderimi

ODA AİDATLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU !!!

Sayın Üyemiz,

2020 yılı Oda aidatlarının (yıllık ve munzam) 1. ve 2. taksitlerinin son ödeme süresi; 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 17:30’da sona erecektir.

ODA AİDATLARINIZI;

Son ödeme gününden sonra tahsil edilecek aidatlara gecikme zammı eklenerek (kanun gereği) tahsil edilecektir.

EREĞLİ KONYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/