Halkbank’tan Küçük İşletme Cansuyu Kredisi verilmeye başlandı

Ana Sayfa » Duyurular » Halkbank’tan Küçük İşletme Cansuyu Kredisi verilmeye başlandı

Küresel bir salgına dönüşen ve etkileri ülkemizde de hissedilen Korona virüsü ile mücadele kapsamında, küçük işletme düzeyinde olan ve ihtiyaç duydukları kredi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odalarına kayıtlı şahıs firmalarının desteklenmesi amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında ‘‘İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’’ oluşturulmuştur.

Krediden yararlanacak “şahıs firmasının”;

• Odamıza kayıtlı olması,
  • Yıllık cirosunun 3.000.000 TL’yi aşmaması,
  • İktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 01.04.2020 tarihinden evvel kurulmuş olması,
  • Esnaf Destek Paketi’nden faydalanmamış olması,
  • İflas, fesih, iflas erteleme, iflas erteleme tedbir ve konkordato kararı olmaması ve aktif takip kaydının bulunmaması, önkoşullarını taşıması gerekmektedir.

İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında müşterilerimize Nakit İşletme Kredisi ve Paraf KOBİ Kart imkanı sunulacaktır;

1.Nakit İşletme Kredisi

Kredi Limiti:

• İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında, şahıs işletmelerine müşteri talebi doğrultusunda azami 25.000 TL’ye kadar nakit kredi kullandırılabilecektir. Aynı risk grubuna bağlı işletmelerin grup bazında kullanabileceği azami nakit kredi tutarı 25.000 TL’dir.

Paraf KOBİ Kart Azami Limiti:

• Müşterinin Halkbank’ta oluşan kredi notuna göre nakit kredi limitinden bağımsız olmak üzere Paraf KOBİ Kart da verilecektir. Kredi notuna göre verilecek Paraf KOBİ Kart limitleri 5.000 TL ila 25.000 TL arasında olabilecektir.

Kredi Türü, Vadesi ve Geri Ödeme Şekli

• Kredi, TL işletme kredisi şeklinde kullandırılacaktır.
  • Kredi vadesi, 6 Ay Anapara ve Faiz Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam 36 Ay’dır.
  • Kredi geri ödemeleri, Aylık Eşit Taksitli şekilde yapılacaktır.

Krediye Uygulanacak Faiz ve Komisyon Oranı

• Kredi’ye yıllık %7,50 faiz oranı uygulanacaktır.
  • Kredi kullandırımı sırasında bir defaya mahsus %0,75 peşin kredi komisyonu tahsil edilecektir.

KGF KOMİSYONU:

• Kredi kullandırımında bir defaya mahsus olmak üzere peşin olarak, KGF’nin kefalet tutarı üzerinden %0,75 KGF kefalet komisyonu tahsil edilecektir.

KREDİNİN ERKEN KAPATILMASI

• Kredilerin vadesinde kapatılması esastır. Ancak kredinin vadesinden önce kapatılmasının talep edilmesi halinde, erken kapama komisyonu uygulanmayacaktır.

KREDİ BAŞVURU ŞEKLİ

HALKBANK Bilgilendirme ve Başvuru Sayfaları:

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi