Halkbank’tan Küçük İşletme Cansuyu Kredisi verilmeye başlandı

Ana Sayfa » Duyurular » Halkbank’tan Küçük İşletme Cansuyu Kredisi verilmeye başlandı

Küresel bir salgına dönüşen ve etkileri ülkemizde de hissedilen Korona virüsü ile mücadele kapsamında, küçük işletme düzeyinde olan ve ihtiyaç duydukları kredi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odalarına kayıtlı şahıs firmalarının desteklenmesi amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında ‘‘İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’’ oluşturulmuştur.

Krediden yararlanacak “şahıs firmasının”;

• Odamıza kayıtlı olması,
  • Yıllık cirosunun 3.000.000 TL’yi aşmaması,
  • İktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 01.04.2020 tarihinden evvel kurulmuş olması,
  • Esnaf Destek Paketi’nden faydalanmamış olması,
  • İflas, fesih, iflas erteleme, iflas erteleme tedbir ve konkordato kararı olmaması ve aktif takip kaydının bulunmaması, önkoşullarını taşıması gerekmektedir.

İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında müşterilerimize Nakit İşletme Kredisi ve Paraf KOBİ Kart imkanı sunulacaktır;

1.Nakit İşletme Kredisi

Kredi Limiti:

• İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında, şahıs işletmelerine müşteri talebi doğrultusunda azami 25.000 TL’ye kadar nakit kredi kullandırılabilecektir. Aynı risk grubuna bağlı işletmelerin grup bazında kullanabileceği azami nakit kredi tutarı 25.000 TL’dir.

Paraf KOBİ Kart Azami Limiti:

• Müşterinin Halkbank’ta oluşan kredi notuna göre nakit kredi limitinden bağımsız olmak üzere Paraf KOBİ Kart da verilecektir. Kredi notuna göre verilecek Paraf KOBİ Kart limitleri 5.000 TL ila 25.000 TL arasında olabilecektir.

Kredi Türü, Vadesi ve Geri Ödeme Şekli

• Kredi, TL işletme kredisi şeklinde kullandırılacaktır.
  • Kredi vadesi, 6 Ay Anapara ve Faiz Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam 36 Ay’dır.
  • Kredi geri ödemeleri, Aylık Eşit Taksitli şekilde yapılacaktır.

Krediye Uygulanacak Faiz ve Komisyon Oranı

• Kredi’ye yıllık %7,50 faiz oranı uygulanacaktır.
  • Kredi kullandırımı sırasında bir defaya mahsus %0,75 peşin kredi komisyonu tahsil edilecektir.

KGF KOMİSYONU:

• Kredi kullandırımında bir defaya mahsus olmak üzere peşin olarak, KGF’nin kefalet tutarı üzerinden %0,75 KGF kefalet komisyonu tahsil edilecektir.

KREDİNİN ERKEN KAPATILMASI

• Kredilerin vadesinde kapatılması esastır. Ancak kredinin vadesinden önce kapatılmasının talep edilmesi halinde, erken kapama komisyonu uygulanmayacaktır.

KREDİ BAŞVURU ŞEKLİ

HALKBANK Bilgilendirme ve Başvuru Sayfaları:

ODA AİDATLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU !!!

Sayın Üyemiz,

2020 yılı Oda aidatlarının (yıllık ve munzam) 1. ve 2. taksitlerinin son ödeme süresi; 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 17:30’da sona erecektir.

ODA AİDATLARINIZI;

Son ödeme gününden sonra tahsil edilecek aidatlara gecikme zammı eklenerek (kanun gereği) tahsil edilecektir.

EREĞLİ KONYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/