HANNOVER MESSE 2021 SANAL FUARI

Ana Sayfa » Duyurular » HANNOVER MESSE 2021 SANAL FUARI

İlgi: TOBB’nin 15.02.2021 tarihli ve 34221550-720- 1497 sayılı yazısı;

İlgi kayıtlı yazıda, her yıl Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen dünyanın en önemli ve kapsamlı sanayi fuarı olarak kabul edilen Hannover Messe Fuarı Türkiye milli iştirak organizasyonunun, 1992 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlendiği belirtilmekte ve Fuarın bu yıl sağlık koşulları nedeni ile 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında sanal olarak düzenleneceği ve İTO’nun da “Dijital Pavilyon” organizasyonu ile katılım sağlayacağı aktarılmaktadır.

Hannover Messe 2021 Sanal Fuarına, Akışkan Gücü, Hidrolik ve Pnömatik, Basınçlı Hava ve Vakum Teknolojisi, Dijital Ekosistemler, Enerji, Lojistik ve Yan Sanayi ihtisas konularında faaliyet gösteren firmalarımız iştirak edebileceklerdir. Fuar katılım bedeli 12.000 TL olup, detaylı bilgiler ve sözleşme örneği ekte yer almaktadır.

EK :Hannover Messe 2021 Sanal Fuar ve Sözleşmesi

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi