Ana Sayfa » Duyurular » Hırvatistan’a Yolcu Taşımacılığı Yapan Firmalarımızın KDV Sistemine Dahil Olması Zorunluluğu

İLGİ : TOBB’nin 19/11/2021 Tarih ve 34221550-100-10441 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan 28.10.2021 tarihli ve 724.01.01-70189 Sayılı Yazı;
İlgi’de kayıtlı yazıda, Hırvatistan’da münhasıran arızi karayolu yolcu taşımacılığı yapan AB ülkesi veya üçüncü ülke firmalarının, KDV numarası temin ederek, Hırvatistan’a yapacakları her ziyaret öncesinde bildirimde bulunmaları ve buna göre vergiye tabi tutulmaları şeklinde bir uygulamaya geçildiği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, düzenlemeye ilişkin detaylara anılan vergi idaresince paylaşılan https://www.poreznauprava.hr/en/Pages/ForeignPassengerCarriers.aspx internet adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

Saygılarımızla…