İhale Duyurusu- Bangladeş Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » İhale Duyurusu- Bangladeş Hakkında

İLGİ: TOBB’nin 09/08/2021 Tarih ve 84403118-720-7200 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 06.08.2021 tarihli ve 66151825 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, Bangladeş Demiryolları (Bangladesh Railways) tarafından düzenlenen “Procurement of 290 Broad Gauge Bogie Covered Wagons, 116 Broad Gauge Bogie Open Wagons and 14 Broad Gauge Bogie Brake Vans for Bangladesh Railways” ve “Procurement of 386 Meter Gauge Bogie Covered Wagons, 174 Meter Gauge Bogie Open Wagons and 20 Meter Gauge Bogie Brake Vans for Bangladesh Railways” konulu ihalelere ilişkin bilgi verilerek, ilgili firma temsilcisinin söz konusu ihalelerde Türk firmalarla işbirliği yapmak istediği belirtilmektedir.
Anılan ihalelere ilişkin ayrıntılar ve iletişim bilgisi ekte sunulmaktadır.

Saygılarımızla…

EK :İHALE DUYURUSU BANGLADEŞ

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.