İhtiyaç Duyduğunuzda Sigorta Acenteniz Anında Yanınızda

Ana Sayfa » Haberler » İhtiyaç Duyduğunuzda Sigorta Acenteniz Anında Yanınızda

SİGORTA ACENTELERİ KİMDİR?

Sigorta acentesi; ticarî mümessil, ticarî vekil, satış memuru veya müstahdem gibi tâbi bir sıfatı olmaksızın bir sözleşmeye dayanarak muayyen bir yer veya bölge içinde daimî bir surette sigorta şirketlerinin nam ve hesabına sigorta sözleşmelerine aracılık etmeyi veya bunları sigorta şirketleri adına yapmayı meslek edinen, sözleşmenin akdinden önce hazırlık çalışmalarını yürüten ve sözleşmenin uygulanması ile tazminatın ödenmesinde yardımcı olan kişidir.

Sigorta acenteleri faaliyetleri Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigorta Denetleme Kurulu tarafından denetlenir. Ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi tarafından, acentelerin mesleki faaliyetleri disiplin mevzuatı kapsamında denetlenir. Bu çerçevede, sigorta acentelerine ilişkin şikayetlerinizi   TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesinin Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9.Km) 06530 /ANKARA adresine posta ya da kargo yoluyla, sigortacilik@tobb.org.tr adresine ise, e-posta yoluyla iletebilirsiniz.

Ülkemizde faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri listesine buradan ulaşabilirsiniz.

NEDEN SİGORTA ACENTESİNİ TERCİH ETMELİYİZ?

Çünkü Acenteler;

– Müşterilerini tanır,
– İhtiyaçları bilir,
– En uygununu önerir,
– Dostça ilgilenir,
– 7/24 ulaşılabilir.

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/