Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitimi

Ana Sayfa » Haberler » Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitimi

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ERTSO) ile KVK VERBİS Veri Güvenliği ve Yönetim Danışmanlığı işbirliği ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Eğitimi” düzenlendi.

Ertso Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Avukat Ali Göktürk Özdoğan sunumu ile üyelerimiz katılım sağlamıştır.

KVKK kapsamında kurumların mevzuata uygunluğu ve verilerinin bulunduğu fiziki ortamların güvenliğinin sağlanması ile danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra teknolojik çözümlerden yararlanılması gerektiğine vurgu yapan Özdoğan , “Firmalar, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması ve uyulması gereken yükümlülükleri yerine getirmeliler. Bu yükümlülüklere uyulmadığı takdirde karşılaşılacak para ve hapis cezaları söz konusu. Bu sebeple firmalarımızın gerekli tedbirleri almaları büyük önem taşıyor” dedi.

Özdoğan  KVKK kapsamında katılımcılara kanunu daha iyi anlamaları ve hayata uyarlayabilmeleri için, Veri Sorumluları Siciline (VERBİS) kayıt süreci, KVKK’nın getirdiği sorumluluklar, kanun kapsamında yapılması gerekenler, hazırlanması gereken prosedür ve dokümantasyonlar ile firmaların mevcut bilgilerin kişisel veri olup olmadığını tanımlayabilmeleri konusunda tecrübelerini paylaştı.