Konya, Karaman ve Aksaray İl ve İlçe Oda/Borsaları ile İstişare Toplantısı

Ana Sayfa » Haberler » Konya, Karaman ve Aksaray İl ve İlçe Oda/Borsaları ile İstişare Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12 Haziran 2020 Cuma  günü Konya,Karaman,Aksaray Oda ve Borsaların Müşterek Meclis Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut ÖZKOÇ,Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile Oda Genel Sekreteri Sayın Murat KARPUZCU katılım sağlamıştır.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut ÖZKOÇ  Covıd-19 Pandemi Sürecinde üyelerden gelen talepler ve  pandemiden etkilenmiş olunan sektörler ile ilgili sorun ve çözüm önerilerini dile getirmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU yaptığı konuşmada;

Salgının başladığı Mart ayında, 70 maddelik bir öneri setini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. Çeşitli sektörlerdeki vergi ve SGK ödemeleri ertelendi. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletildi, daha hızlı işler hale getirildi. Firmalarımıza yönelik çeşitli kredi paketleri hayata geçirildi. Son olarak biz de Denizbank ile Nefes Kredisini başlattık. Yüzde 7,5 faizli, 2020’de geri ödeme yok, 2021’de ödenecek. Sonrasında da sizlerle istişare içinde, sorunları ve önerilerimizi iletmeye devam ettik. Çünkü bu dinamik bir süreç, her gün yeni bir konu, yeni bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim” şeklinde konuştu.

Tüm oda/borsa başkanlarının canla-başla gayret gösterdiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Üyelerimizin nabzını tutuyor, onlara tercüman oluyor, öneriler hazırlayıp, bize aktarıyorlar. İşte bugün de, sizlerin ileteceği her konuyu, bu akşam ilgili bakanlara ileteceğiz. Böylece üyelerimizin, camiamızın dertlerini bir nebze olsun çözmüş ve onları rahatlatmış olacağız” dedi.