Mozambik Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim Alanları İçin 6. Lisanslama Turu

Ana Sayfa » Duyurular » Mozambik Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim Alanları İçin 6. Lisanslama Turu

İLGİ : TOBB’nin 02/12/2021 Tarih ve 34221550-720-10830 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 30.11.2021 tarihli ve 69573897 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, Mozambik Ulusal Petrol Enstitüsü (Instituto Nacional de Petróleo-INP)’nün, ülkedeki 16 adet bloktan oluşan petrol ve gaz arama ve üretim alanlarının imtiyazı için 6. Lisans Turunu 25.11.2021 tarihi itibarı ile ihale başlattığı bildirilmektedir.
Bu kapsamda, imtiyaz ihalesine konu on altı yeni bloktan beşinin açık deniz Rovuma Havzasında, yedisinin Angoche’de, ikisinin Zambezi Deltası’nda ve ikisinin Save’de yer adığı; ihaleye ilişkin ön yeterlilik aşamasının 25.11.2021-28.02.2022 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtilmektedir.
Yazıda devamda, bu aşamada, ihale ile ilgilenen şirketlerin kayıt yapmaya davet edildiği ve lisans turuna katılmak için ön yeterlilik almalarının gerektiği; INP tarafından uygun bulunan şirketlerin bir sonraki aşama olan lisans turuna katılabileceği kaydedilmekte, ihaleye konu dökümanlara ise https://mozambique6thround.com/ adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir.

Saygılarımızla…