Mücbir Sebep Kapsamında Yer Almayan İşletmelerin Dikkatine

Ana Sayfa » Duyurular » Mücbir Sebep Kapsamında Yer Almayan İşletmelerin Dikkatine

Sayın Üyemiz,

Bildiğiniz üzere 24.03.2020 tarih ve 31078 sayılı Resmi Gazete’de 518 sıra nolu “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” yayınlanmış ve bazı sektörlerde faaliyette bulunan mükelleflerin 1/4/2020 ila 30/6/2020 tarihleri arasında mücbir sebep halinde olduğunun kabul edilmesi uygun bulunmuştur.

Bu kapsamda bazı firmalar NACE kodları nedeni ile mücbir sebep halinden faydalanamamaktadır.

Bu açıdan; NACE kodları nedeni ile mücbir sebep kapsamı dışında kalan firmaların Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 03.04.2020 tarihli Seri No: 2020/3 Uygulama İç Genelgesi’ni de dikkate alarak; Çalıştıkları sektör itibari ile iş azaltma veya iş durdurma zorunda kaldıklarını beyan ve ispat edici belge ve dokümanlar ile, mücbir sebep kapsamına alınma dilekçelerini ifade eden başvurularını İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden bağlı bulundukları Vergi Dairelerine göndermeleri gerekmektedir.

518 Sira Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebligi Uygulamasi

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/