Ana Sayfa » Duyurular » MENŞE ŞAHADETNAMESİ VE ÖZEL MENŞE ŞAHADETNAMESİ’NİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ HAKKINDA DUYURU

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gelen yazıya istinaden, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ortaya çıkmasını müteakip TOBB ile ilgili Bakanlıklar nezdinde yapılan girişimler neticesinde, Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgelerinin SADECE MEDOS sistemi üzerinden düzenlenmesi ve onaylanması uygulamasına 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçileceği belirtilmiştir.

MEDOS sistemi üzerinden onaylanan söz konusu belgelerin Oda personelince ıslak olarak imzalanmasına söz konusu tarih itibariyle gerek olmadığını ifade ederek, elektronik ortamda onay işlemi tamamlanan ilgili belgelere ayrıca ıslak imza atma zorunluluğu ortadan kalkmıştır. Ayrıca söz konusu Bakanlıkça ilgili ülkelere gerekli bildirimlerin yapılacağı vurgulanmıştır.

MEDOS sistemi üzerinde gerekli çalışma Birliğimizce yapılmakta olup, diğer menşe ispat ve dolaşım belgelerindeki uygulamalarda olduğu gibi 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren MEDOS üzerinden düzenlenen ve onaylanan Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)‘nin üzerine karekod ve doğrulama koduna yer verilecektir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı