Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan Fuarların Düzenlenmesine İlişkin Açıklama

Ana Sayfa » Haberler » Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan Fuarların Düzenlenmesine İlişkin Açıklama

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen fiziki fuarlardan açık alanda gerçekleştirilenlerin normalleşme süreciyle birlikte 1 Temmuz’dan itibaren düzenlenmeye başlandığını anımsatan Pekcan, “Kapalı alanda gerçekleştirilen fiziki fuarların ise 1 Eylül’den itibaren yeni önlemlerle düzenlenmeye başlanacaktır. Maske-mesafe ve hijyen tedbirleri kapsamında gerekli tüm önlemler alınarak kamu sağlığının korunmasına öncelik verilecek.” ifadelerini kullandı.

– “HES kodu sorgulaması yapılacak”

Pekcan, katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişlerinin sağlanacağına dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Ayrıca, ziyaretçi sayısı, standların yerleşim planları, dezenfektasyon gibi belirlenen tüm kurallara yönelik denetimler TOBB veya görevlendireceği oda/borsa tarafından yapılacak.”