Türkiye-Bulgaristan İş Forumu, 1 Kasım 2021

Ana Sayfa » Duyurular » Türkiye-Bulgaristan İş Forumu, 1 Kasım 2021

İLGİ : TOBB’nin 19/10/2021 Tarih ve 84403118-720-9464 Sayılı Yazısında;

Birliğimiz ve Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 1 Kasım 2021 tarihi, 11:00-13:15 saatleri arasında, zoom üzerinden, Pandemi Sonrası Ekonomik İlişkilerin Canlandırılması temalı Türkiye-Bulgaristan İş Forumu gerçekleştirmesi planlanmaktadır.
Taslak programı ekte iletilen İş Forumu’nda, Birliğimiz Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tsvetan Simeonov’un yanı sıra, iki ülkenin Büyükelçileri de katılımcılara hitap edecektir.
Etkinliğin katılım formu aşağıda verilen internet adresinde yer almaktadır. İş Forumu’nun son oturumunda söz almak isteyen firmalar kendilerini tanıtabilecek ve soru-cevap kısmında sorularını iletebileceklerdir.

Saygılarımızla…

Türkiye-Bulgaristan İş Forumu
“Pandemi Sonrası Ekonomik İlişkilerin Canlandırılması”
1 Kasım 2021 Pazartesi / 11.00-13.15
Taslak Program
Katılım için: https://tobb-org.zoom.us/webinar/register/WN_Cbzstw7lSmq2wDXYnSYGRw
Not: Türkçe-Bulgarca simültane tercüme hizmeti sağlanacaktır.
11.00 Açılış
11.05 – 11.45
Konuşmalar
 Bulgaristan TSO Başkanı Tsvetan Simeonov
 TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu
 Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov
 Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök
11.45 – 12.30
Sunumlar
 Bulgaristan Yatırım Ajansı – Yatırım Ortamı
 T. C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi – Yatırım Ortamı
 Bulgaristan Ankara Ticaret Müşaviri Svetoslav Kirkov
 T. C. Sofya Ticaret Müşaviri Sinem Taştan
12.30 – 13.00 Firma Başarı Hikayeleri
13.00 – 13.15 Soru – Cevap ve Kapanış

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE